Hefboom

Hefboom

Zodra je besluit om te gaan beleggen kun je ervoor kiezen om een hefboom toe te passen. Maar wat is deze hefboom nu precies en wat levert het uiteindelijk op? Een hefboom maakt het als het ware mogelijk om met behulp van een klein bedrag een grote investering te realiseren. Je kunt door gebruik te maken van een hefboom optimaal profiteren van koersschommelingen. In dit artikel kom je meer te weten over de hefboom.

De hefboom in combinatie met CFD

Bij CFD beleggen is het mogelijk om te beleggen met een kleine inleg, omdat de hefboomconstructie de inleg vergroot met een bepaalde factor. Hierdoor kun je een hogere aandelenpositie innemen. Dit is bij de oude manier van beleggen niet mogelijk. De hefboomfactor is overigens afhankelijk van het soort effect waar je in wilt beleggen. Bij het openen van een positie kun je zien hoe hoog de hefboomfactor is en wat de hoogte van jouw aandelenpositie is. Kortom, de hefboomconstructie zorgt ervoor dat je niet hoeft te beleggen met 1000 euro of meer.

De voordelen

Het meest voorname voordeel van een hefboom is de mogelijkheid om met een laag bedrag een grote investering te kunnen realiseren. Om deze investering te realiseren hoef je niet het volledige investeringsbedrag op je rekening te hebben staan. Een ander bijkomstig voordeel is dat je eenvoudig kunt speculeren op kleine koerswijzigingen. Doordat je dus gebruik maakt van een hefboom kun je tevens meer verdienen aan slechts een kleine stijging. Zodoende is actief handelen zeer interessant wanneer je gebruikmaakt van een hefboom.

Het risico van de hefboom

Het beleggen middels een hefboom brengt ook enkele risico's met zich mee. Hoe hoger de hefboom hoe hoger het risico. Zo brengen koersdalingen ook een hogere mate van verlies met zich mee. Zodoende kan de hefboom als het ware twee kanten uit werken. Met name in beginfase is het dus verstandig niet direct gebruik te maken van een al te hoge hefboom. Het is raadzaam om pas gebruik te maken van de hefboom zodra je duidelijk hebt hoe je geld kunt verdienen door middel van beleggingen.

Terug naar overzicht
beleggenpagina.nl.nl 2017 2024 | Sitemap Privacy & Disclaimer |