Vormen van beleggen

Beleggen is vandaag de dag enorm populair. Het beleggen vind zowel offline als online plaats op tal van verschillende manieren. Zo kun je vandaag de dag bijvoorbeeld beleggen in aandelen, geld, ETF's en beleggingsfondsen. Op deze pagina worden de reeds genoemde kort toegelicht. Voor meer informatie kun je per categorie de persoonlijke pagina raadplegen voor voldoende informatie.

Beleggen in aandelen

Aandelen hebben betrekking op het eigendom dat iemand van een bepaald bedrijf heeft. Wanneer je één of meerdere aandelen in je bezit hebt krijg je de macht over een bepaald gedeelte van het bedrijf waar je aandelen van zijn. Zo kun je als aandeelhouder je bijvoorbeeld invloed uitoefenen op het bedrijf tijdens algemene vergadering. Meer weten over beleggen in aandelen? Klik hier!

Beleggen in geld

Zodra je besluit om te beleggen in geld, beleg je als het ware in Forex. Deze term heeft betrekking op de handel in buitenlandse valuta. Deze handel wordt gekenmerkt door het aanschaffen van één valuta en tevens het verkopen van weer een andere valuta vorm. Momenteel is het beleggen in geld de grootste financiële markt ter wereld. De handel in valuta vindt uitsluitend online plaats en is zodoende 24/7 beschikbaar. Meer informatie over beleggen in geld? Lees hier verder!

Beleggen in ETF

Het beleggen in ETF is met name interessant wanneer je een beginnende belegger bent. ETF's zijn namelijk uiterst transparant en beschikken over een goede spreiding tegen lage beheerkosten. Bovendien kun je geheel eenvoudig in- en uitstappen bij een ETF tool. Het beleggen in ETF's biedt de meeste voordelen zodra je het op lange termijn gaat uitvoeren. Ondanks de geschiktheid voor de beginnende belegger wordt deze vorm van beleggen ook steeds populairder bij de professionele beleggers. Meer info? Klik hier!

Beleggen in beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen zijn als het ware instellingen die geld van derden beleggen in aandelen of andere soorten van beleggingen. Het voornaamste voordeel van een beleggingsfonds is dat het risico gespreid kan worden doordat er in meerdere beleggingssoorten tegelijkertijd geïnvesteerd kan worden. Er zijn inmiddels tal van verschillende beleggingsfondsen, benieuwd welke dit zijn? Je leest het hier!

beleggenpagina.nl.nl 2017 2024 | Sitemap Privacy & Disclaimer |