Online beleggen

Het beleggen van aandelen kan via online Beleggen. Online Beleggen heeft de afgelopen jaren ster aan populariteit gewonnen. Het aanbod aan bedrijven die voorzien in online beleggen is flink gestegen. Ook zijn er inmiddels beleggingsproducten die uitsluitend via het internet aan worden geboden. In dit artikel wordt onder andere duidelijk hoe online beleggen nu precies in zijn werk gaat.

Online beleggen: Hoe werkt het?

Tegenwoordig is het mogelijk om online te beleggen. Kortom, je bent niet langer genoodzaakt om naar een beleggingskantoor te gaan als je wilt beleggen. Online beleggen biedt de mogelijkheid om te beleggen vanuit je eigen huis met jouw laptop, tablet of smartphone. Hierdoor kunt je op ieder moment van de dag beginnen met beleggen en zit je niet aan een bepaalde tijd vast. In principe is dit een van de grootste verschillen met het beleggen van 'vroeger'. De flexibiliteit en toegankelijkheid is vele malen groter. Ook kun je online beleggen met een kleine inleg in tegenstelling tot bij de oude manier van beleggen.

De wereld van CFD'S

Bij online beleggen krijg je veelal te maken met CFD’s, oftewel CFD beleggen. CFD is de afkorting van Contract For Difference, waarbij twee partijen betrokken zijn, de belegger en de aanbieder van een beleggingsprogramma. Deze twee partijen gaan een overeenkomst aan met betrekking tot het handelen in effecten. Als de belegger besluit om een beleggingspositie te openen, resulteert dit in de openingswaarde. Als de belegger na een tijdje besluit om de beleggingspositie te sluiten, resulteert dit in de sluitingswaarde van de belegging. Het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde is van belang bij online beleggen. Bij een positief verschil tussen de openings- en sluitingswaarde ontvangt de belegger dit verschil van de aanbieder, dat betekent dat de belegger winst heeft gerealiseerd. Bij een negatief verschil dient de belegger dit verschil aan de aanbieder te betalen, dit resulteert in een verlies voor de belegger. Het is bij beleggen van belang om te beleggen aan de hand van een aanleiding. Zonder aanleiding loopt de belegger onnodig veel risico’s.

Beleggen in ETF

Beleggen in ETF is uitermate geschikt voor beginnende beleggers. ETF's zijn transparant, bieden een goede spreiding en hebben lage beheerkosten. Daarnaast kun je snel in- en uitstappen bij een ETF tool. Echter komt een ETF belegging het best t...

Lees artikel
Beleggingsfondsen

Een beleggingsfonds is een instelling die geld van derden belegt in aandelen of andere beleggingssoort...

Lees artikel
Beleggen in aandelen

Aandelen zijn de bewijzen van een eigendom dat iemand van een bedrijf heeft. Middels één of meerdere aandelen heb je als het ware een gedeelte van het bedrijf in kwestie in bezit. Je kunt als aandeelh...

Lees artikel
Beleggen voor beginners

Wil je ook beginnen met beleggen? In dit artikel worden 4 tips gegeven om zelf te starten met ...

Lees artikel
beleggenpagina.nl.nl 2017 2020 | Sitemap Privacy & Disclaimer |